OM VATTEN

Vatten – en källa till liv

”Att förstå det faktum att vi i grunden består av vatten är nyckeln till att blotta universums mysterium” skriver Masaru Emoto i bästsäljaren ”Vattnets dolda budskap”.

Vatten är källan till allt liv och finns i allt levande vi har omkring oss. Jordens yta liksom kroppen hos en medelålders människa består till ungefär 70 procent av vatten. Fotografier av frysta vattenkristaller gör att vi kan se hur vattenmolekyler ändras i strukturen beroende på energin de omges av.

Vi pratar kärleksfullt med våra blommor när vi vattnar för att de ska bli glada och växa sig stora och starka. Många av oss som gör det, gör det av bara farten för att någon har lärt oss att göra så. Vi pratar och blommorna växer, i bästa fall. Men som med mycket annat frågar vi oss sällan varför vi gör som vi gör.

Vi vet att kärlek är bra och det är en självklarhet, för de flesta av oss. Lika självklart är det inte för alla varför kärlek känns bra eller att det kan förändra den fysiska strukturen i allt liv, eftersom allt som lever innehåller vatten.

Källa: Masaru Emoto. Text: Malin Rothenborg. Läs mer.. 

Läs mer om Masaru Emoto..